Bergriviergids van de Ardennen

Het verhaal!

In november 2021 waren we aan het packraften in Luxemburg en Wouter van Bikepackingstore.be had het boekje ‘Bergriviergids van de Ardennen’ van Gilbert Haesendonck bij. Het boekje is een verzameling van alle bevaarbare wildwaterrivieren in België en Luxemburg. Wouter vertelde de legende van het boekje en hoe je aan het boekje kan geraken… Door centjes op te sturen naar de Ardennen en te wachten tot het boekje in de bus valt!

Ik ging thuis op zoek naar meer informatie over de Bergriviergids van de Ardennen en vond ergens diep op een forum de telefoonnummer van Jeanine, de vrouw van auteur Gilbert. Een paar dagen later ontmoette ik Jeanine en deed een hele babbel met haar, over wildwater varen, kajakken, de Ardennen, Fagus Outdoor, packraften, … Ze vertelde over het ontstaan van het boekje en de passie van haar man. De resterende boekjes zouden waarschijnlijk naar het containerpark worden gebracht. Ik verslikte me in mijn gemberthee!

Het zou wel heel erg jammer zijn moest zo’n bron van informatie en nostalgie verloren gaan, dus ging ik op zoek naar een manier om het boekje te koppelen aan een goed doel!

Bergriviergids van de Ardennen

Het boekje werd in de jaren 70, 80 en 90 geschreven en geüpdatet door Gilbert Haesendonck, één van de pioniers van het wildwatervaren in België (en de wereld!). Het bevat beschrijvingen van alle riviervalleien in de Ardennen en Luxemburg, met aandacht voor obstakels, toeristische informatie en tips & tricks. De bijhorende bergrivierkaart geeft een overzicht van alle riviervalleien in Wallonië en Luxemburg.

Opgelet: De informatie in het boekje is verouderd en dient enkel ter inspiratie. Baseer je voor actuele informatie en wetgeving op de websites van het Waals Gewest en Luxemburg.

Bergriviergids van de Ardennen

We verkopen de Bergriviergids van de Ardennen met kaart aan 25 euro per stuk, incl. verzending binnen België. Voor verzending naar Nederland, Frankrijk, Duitsland komt er 10 euro bij per boekje. Per aankoop gaat 15 euro naar Jeanine, de weduwe van Gilbert.

Er is nog een ruime voorraad beschikbaar!

Boekje bestellen

Schrijf vooraleer je op bestellen drukt het verschuldigde bedrag over op het rekeningnummer BE37 9734 2067 8728 tav Fagus Outdoor met vermelding van NAAM + aantal boekjes.