Semois? Avec Toi!

Packraften in de ruigste riviervallei van België, de Semois. Op en top microavontuur!

TWEE DAGEN PACKRAFTEN IN DE SEMOISVALLEI

We ontdekken de meanderende Semois tijdens het packraften in de ruigste riviervallei van België. De vele bochten van de rivier brengen ons door grote wouden en Ardeense dorpjes. Met onze packraft als unieke compagnon de rivière worden we ondergedompeld in prachtige natuur op, in, en langs het water.

IJsvogels scheren langs de boten. De waterspreeuw kijkt toe hoe we laveren tussen de rotsen. Vanuit de hoge bomen kijken de blauwe reigers neer op het schouwspel. En vergeet de bevers niet! Op en top actief natuur beleven.

We bivakkeren op een pitoreske camping aan de oevers van de Semois en koken ons eigen potje. We overnachten in tenten maar de basisvoorzieningen zoals sanitair zijn aanwezig.

!! Geen ervaring met packraften nodig !!

IS ER GENOEG WATER?

De beste periode voor een packrafttocht op de Semois is van maart tem mei. De winter heeft de riviervallei opnieuw gevuld met water en het wordt al terug wat warmer. De omstandigheden zijn ideaal om de strominggevoelige packrafts uitgebreid te testen in hun natuurlijke habitat.

Staat er tijdens de zomermaanden niet genoeg water? Geen probleem. Dan toveren we ons packraftavontuur om naar een pittige tweedaagse trekking langs de GR16, voor ons de mooiste en ruigste wandelroute van België!

Ga jij mee packraften in de ruigste riviervallei van België? Alle praktische informatie vind je terug in de infofiche.

DATA 2021

Weekend 17 & 18 april – Volzet
Weekend 15 & 16 mei – Basecamp editie – laatste plaatsen
Weekend 22 &23 mei – Volzet

CORONAMAATREGELEN

Elke deelnemer beschikt over eigen materiaal en op het water is er meer dan voldoende ruimte om de afstandsregels te respecteren. We zijn samen op de camping om te overnachten, maar organiseren onze maaltijden conform de geldende coronamaatregelen. Lees alle praktische informatie in de infofiche. Bij het gebruik van het openbaar vervoer dragen we een mondmasker, net als bij het helpen met de voorbereiding van het materiaal en het in- en uitstappen.