Packraft Microavontuur Leuven

Het startpunt van het packraft microavontuur langs de Dijle in Korbeek-Dijle
Startpunt in Korbeek-Dijle. Foto: Sam Janssens

De Dijle doorkruist het goed bewaarde beemdenlandschap ten zuiden van Leuven. Boeren onderhouden hier het landschap, waarin de Dijle haar vrije loop krijgt en de natuur haar kansen grijpt. Na elke meander ontdek je iets nieuws. Op packraft microavontuur rond Leuven!

TRAJECT

Het traject bedraagt 6 km van Korbeek-Dijle tot het Kasteel van Arenberg. Je vaart niet in een lus. Hou hier rekening mee bij het plannen van je microavontuur.

Een lus maken! Staat je auto, fiets, step, vriend(in), .. nog aan het startpunt? Geen probleem. Een wandeling van 5 km (1,5 uur) brengt je door het Egenhovebos, weilanden en langs de oevers van de Dijle terug naar de instapplaats. Actief Natuur Beleven!

De instapplaats vind je in de Stationstraat in Korbeek-Dijle, stroomopwaarts van de brug over de Dijle. De instapplaats is aangegeven met een bord met nummer 4 (zie foto hoofding). Langs de oever is er voldoende plaats om je packraft op te blazen. Een kleine trap geeft je gemakkelijk toegang tot een platform en het water. Gebruik de kajakglijbaan niet.

Packrafts opblazen aan het startpunt in Korbeek-Dijle voor de start van het microavontuur op de Dijle
Foto: Sam Janssens

De uitstapplaats bevindt zich ter hoogte van het Kasteel van Arenberg. Voor je de brug van de Celestijnenlaan onderdoor vaart, moet je aan de linkerkant uitstappen. Hier staat een bord met het nummer 6. Er is ook een platform en trap voorzien om de oever vlot te bereiken. Gebruik het gras om de packrafts op te bergen. Er wordt momenteel (mei 2020) gewerkt aan de molenconstructie van het kasteel. De rivier is hier voor de volledige breedte afgesloten, dus uitstappen is verplicht.

Je kan na het kasteel opnieuw instappen en tot het centrum van Leuven varen. Zie onderaan.

Trein/Bus: De instapplaats is gemakkelijk te voet bereikbaar (1 km) vanaf het station Oud-Heverlee. Aan de uitstapplaats kan je op de Celestijnenlaan de busnummers 2 en 616 nemen naar het station van Leuven. Deze lijnen gaan ook door het centrum.

ACTIEF NATUUR BELEVEN

De Dijle is een laaglandrivier met een diepe ingesneden bedding. Bij gemiddeld tot laag water zal je op de meeste plaatsen niet over de oever kunnen kijken. Je waant je even afgesloten van de wereld. De rivier en haar oevers herbergen een heleboel interessante dieren en planten. Als je de oevers in de gaten houdt, kan je heel wat sporen van bever vinden. Zodra er wat takken over het water hangen is het uitkijken naar de ijsvogel. Misschien dartelt er wel een grote gele kwikstaart langs het water. Hou je oren op scherp want de buizerds zijn nooit veraf.

OPDRACHT 1
Zoek minstens vijf verschillende vogelsoorten op of langs het water
.
Onzeker over een soort die je gespot hebt?
Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram of deel je foto met de tag @fagusoutdoor!

Packraft microavontuur rond Leuven door een actief beverterritorium

OPDRACHT 2
Zoek het hol van de bevers! Je vaart er gegarandeerd langs.

Het hol is gegraven in de buitenbocht van een heel scherpe meander.
Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram als je het hol gevonden hebt
of deel je locatie met de tag @fagusoutdoor!
(huurders van een packraftset krijgen een tip waar ze moeten zoeken)

Drie packrafters op microavontuur rond Leuven op de Dijle

Dit traject is onderdeel van onze BEVERSAFARI LEUVEN die gaat van Korbeek-Dijle tot centrum Leuven. Tijdens onze beversafari varen we voorbij het Kasteel van Arenberg en door het historisch centrum van Leuven. Dit stuk doe je best onder begeleiding om de verschillende obstakels veilig te kunnen omzeilen.

Langs de Dijle is een route uitgestippeld voor recreatief gebruik waar het hier voorgestelde traject onderdeel van uitmaakt. Alle info over het hele traject vind je op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij. Download hier het overzicht van de route.