Packraft & Hike Luxemburg

GROEPSREIS PACKRAFT/HIKE LUXEMBURG

Eenvoudigweg & Fagus Outdoor

Onder begeleiding van Mathias van Fagus Outdoor ontdek je de meanderende Alzette die van zuid naar noord door Luxemburg stroomt. De vele bochten van de rivier brengen ons door verschillende landshappen. Met onze packraft als unieke compagnon de rivière worden we ondergedompeld in prachtige natuur op, in, en langs het water. IJsvogels scheren langs de boten. De blauwe reiger kijkt toe hoe we laveren tussen de rotsen. Vanuit de hoge bomen kijken de zilverreiger dan weer neer op het schouwspel. En spot de eerste beversporen? Op en top actief natuur beleven.

Yves van Eenvoudigweg neemt je mee op sleeptouw tijdens de wandeling. Hij gidst je door de Luxemburgse bossen en valleien, gewapend met een arsenaal aan tips en tricks om je wandeling van begin tot einde aan te pakken.

De dagtochten bestaan telkens uit 10 km wandelen en 10 – 13 km packraften (ongeveer).

We bivakkeren op een pitoreske camping en koken ons eigen potje. We overnachten in tenten maar de basisvoorzieningen zoals sanitair zijn aanwezig.

PROGRAMMA

Vrijdag 5 mei: aankomst (18u)
Al carpoolend rijden we naar Mersch (Luxemburg), waar het vakantieweekend om 18u wordt afgetrapt met een apero hapje + drankje, warm aangeboden door Eenvoudigweg en Fagus Outdoor. Je maakt kennis met de andere avonturiers en samen vullen we onze hongerige magen (opgelet, diner is niet inbegrepen in de prijs).

Zaterdag 6 mei: 13km packraft + 10km hike
Na een stevig ontbijt gaan we op pad. Ieder met z’n eigen packraft op de rug wandelen we naar de Alzette en laten we de bootjes te water. Gedurende zo’n 4u genieten we al dobberend van al het leven in/rond het water. Vervolgens trekken we de packrafts weer op het droge, en hiken we tot aan het treinstation van Ettelbruck (3u wandelen). Daar nemen we de trein terug naar Basecamp. Tijdens deze hike draag je je packraft samen met je eten/water in een rugzak van Fagus Outdoor, totaalgewicht max 10kg.

We leggen de packrafts te drogen en genieten van een welverdiende maaltijd bij het kampvuur (diner niet inbegrepen). Je tent staat gelukkig al klaar. Zo kan je – moe maar voldaan – dromen over je eerste dag Luxemburgs outdoorplezier.

Zondag 7 mei: 10km hike + 11km packraft
Na het ontbijt in Basecamp gaan we weer op pad. We nemen de trein naar Dommelange, van waar we na een hike van 3u toekomen bij het startpunt van onze packraft tocht van vandaag. Wie nog moe is van gisteren hoeft zich geen zorgen te maken, deze hike kan ingekort worden tot 6km 😉

Na de lunch springen/glijden/vallen we weer in de packrafts en varen we noordwaarts, tot we na 11km (3u30) weer toekomen in Basecamp. Met een figuurlijke rugzak vol outdoor-geluk rijden we terug naar huis. Weer een unieke ervaring rijker.

PRIJS

€245 per persoon

Inbegrepen
* Overnachtingen (kampeerplaats)
* Huur van packrafts, peddels en rugzak
* Ontbijt op za & zo, incl. dranken
* Vervoer ter plaatse
* Begeleiding door Yves Muyters (Eenvoudigweg) en Mathias Michielsen (Fagus Outdoor)

Niet inbegrepen
* Maaltijden middag en avond
* Eventuele verzekeringen

MEE TE NEMEN

* Tent, slaapmatje (te huur bij Eenvoudigweg, opgeven bij inschrijving)
* Slaapzak
* Shampoo/zeep + handdoek
* Waterfles/camelbag
* The usual: kledij, toiletspullen, opladers, …

INSCHRIJVING

Ga je met ons mee op avontuur in Luxemburg? Inschrijven doe je via de website van Eenvoudig Weg.

Tot binnenkort!