Packraft Clinic Weerribben

Ooit al eens gehoord van packraften? Benieuwd hoe deze bootjes aanvoelen op het water? Kom alles te weten over merken, modellen en mogelijkheden voor natuurbeleving tijdens onze packraft clinic. Trek er de volgende dag zelf op uit!

Packraft clinic

In samenwerking met Survivalgear.nl organiseren we twee packraft clinics in de Weerribben. Hét kano- en packraftparadijs van Nederland! Het rustige water geeft je de mogelijkheid om de packrafts uitgebreid te testen. Je kan merken vergelijken, modellen testen en op het water voelen hoe comfortabel en stabiel de packrafts zijn. In de namiddag kiezen we het ruime sop en verkennen een stukje van de Weerribben rond Belt-Schutsloot.

Aanwezige merken en modellen:
– Kokopelli Packraft: Nirvana, Rogue, Rogue Lite
– Mekong Packraft: Pablo Whiskey Bar (1-persoon) & William Shakes Beer (2-persoon)

Jouw eigen packraft microavontuur

De dag nadat je hebt deelgenomen aan de clinic kan je zelf op packraft microavontuur vertrekken. Je huurt onze packraftsets en kiest het ruime sop voor een topdagje natuurbeleving. Deelname aan de clinic is noodzakelijk om toegang te krijgen tot een eigen packraft microavontuur. We stellen een kaart van de omgeving ter beschikking.

Praktisch

Deelnemen
Deelnemen aan de packraft clinic en het eigen microavontuur kan vanaf een leeftijd van 12 jaar of minimum lichaamslengte van 1.50 m.
Deelnemen met een jonger/kleiner kind kan ook. Dan voorzien we voor jullie een tweepersoon packraft. Geef dit duidelijk aan bij de inschrijving.

Data
Zaterdag 21/11: Packraft clinic (max. 12 personen)
Zondag 22/11: Packraft clinic (max. 10 personen) + eigen microavontuur (max. 6 personen)

De packraft clinic start om 10 u. Het einde is voorzien rond 16 u – 17 u.
Jouw eigen microavontuur op zondag start om 9.30 u op dezelfde locatie. Je krijgt van ons een packraftset met packraft, peddel, zwemvest en droogzak.

Locatie
De packraft clinic zal doorgaan in Belt-Schutsloot, centraal in de Weerribben. We bekijken nog even wat de beste uitvalsbasis wordt. Je krijgt de exacte locatie na inschrijving.

Overnachting
We voorzien de mogelijkheid om samen te overnachten op vrijdag- en zaterdagavond. In eerste instantie denken wij aan een camping in Belt-Schutsloot. Bij voldoende interesse kunnen we ook op zoek gaan naar een groepsaccommodatie. Geef je interesse aan bij de inschrijving.

Kostprijs
Packraft clinic: 60 euro
Packraft clinic + eigen microavontuur: 100 euro
Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info en de betalingsgegevens.

Meebrengen
Eigen lunchpakket en voldoende dranken
Regenjas en regenbroek
Voldoende warme kledij voor onder je waterdichte laag. Synthetische kledij droogt sneller dan katoen of jeans.
Reservekledij voor na de clinic (wij voorzien een reservesetje om mee op de boot te nemen)
Waterdichte schoenen of rubberlaarzen
Mondmasker

Covid 19
We bewaren onderling een afstand van minstens 1.5 m. Op de momenten dat dit niet mogelijk is (voorbereiding materiaal, in- en uitstappen) dragen we een mondmasker. Op het water is het heel gemakkelijk om voldoende afstand te houden. Elke deelnemer beschikt voor eigen materiaal zodat er geen uitwisseling nodig is. Het materiaal wordt na de clinic ontsmet.