Beversafari in en rond Leuven

Vanuit je packraft op unieke beversafari in en rond Leuven
UNIEKE BEVERSAFARI IN EN ROND LEUVEN

De bever is het grootste knaagdier van Europa en verovert ook in Vlaanderen steeds meer terrein. Bevers zetten hun leefgebied volledig naar hun hand en laten daarbij heel wat knaagsporen, wissels, holen, … achter in het landschap. Ze leven in en rond het water. Stap aan boord voor een unieke beversafari in en rond Leuven.

MÉT PACKRAFTS

Packrafts zijn ideaal voor actieve natuurbeleving. Vanuit je eigen stabiele bootje kan je zonder zorgen rondkijken en je laten overweldigen door de natuur. We varen door het bewaarde beemdenlandschap van Leuven en het historisch centrum van de stad. Onderweg kom je alles te weten over de leefwijze van de bever en wijzen we je alle sporen aan.

IN HET VOORJAAR?

Met het verdwijnen van een groot deel van de oevervegetatie worden de sporen van de bever heel duidelijk zichtbaar in het landschap. Meer water op de rivier zorgt voor wat meer stroming en een vlottere afvaart.

! GEEN ERVARING VEREIST !
PRAKTISCH

Afspraak om 9u15 aan de Panos op het Martelarenplein voor het station van Leuven.

We nemen de trein van Leuven naar Oud-Heverlee en wandelen naar de instapplaats in Korbeek-Dijle (1 km). Vervolgens maken we het materiaal klaar om te water te gaan en varen we door het beverterritorium (6 km). Tijdens onze doorvaart houden regelmatig halt voor uitleg over deze fascinerende soort. Lunchen doen we aan het Kasteel van Arenberg. Daarna kiezen opnieuw het ruime sop en peddelen door het historisch centrum van Leuven (6 km). We wandelen vanaf de uitstapplaats terug naar het station van Leuven (1 km). Het einde is voorzien rond 17u.

LUNCH: Slaatje met verse groenten, half stokbrood, suikerwafel en een reep chocolade

KLEDIJ: Een goede regenjas en regenbroek zijn noodzakelijk om je droog te houden in de boot. Doe daaronder een warme, isolerende laag aan (synthetische kledij droogt sneller dan katoen). Kies voor waterdichte schoenen of laarzen.

KOSTPRIJS

75 EURO per deelnemer

INBEGREPEN
Huur materiaal, begeleiding, ticket openbaar vervoer en lunch. Eigen dranken meebrengen.
Deelnemen met eigen materiaal kost 40 EURO pp.

DATA 2021 – BEVERSAFARI IN EN ROND LEUVEN

Zaterdag 29 mei – VOLZET
Zaterdag 19 juni – VOLZET
Zondag 11 juli
Zaterdag 7 augustus
Zondag 12 september

CORONAMAATREGELEN

Elke deelnemer/bubbel beschikt over eigen materiaal. Er is geen uitwisseling nodig. Op het water is er plaats genoeg om de afstand van 1.5 m aan te houden. Op het OV, tijdens het wandelen, bij het opblazen en aflaten van de packrafts en het in- en uitstappen dragen we een mondmasker omdat we dichter bij elkaar komen.

Op zoek naar een activiteit op maat van je kids? Check onze beversafari voor jong & ouder!
Een groep van minstens 6 personen? We organiseren jouw beversafari op maat! Neem contact op.