Beversafari Jong & Ouder

OP ZOEK NAAR BEVERSPOREN

De bever is het grootste knaagdier van Europa en verovert ook in Vlaanderen steeds meer terrein. Bevers zetten hun leefgebied volledig naar hun hand en laten daarbij heel wat knaagsporen, wissels, holen, … achter in het landschap. Ze leven in en rond het water. Daar gaan we dus ook naartoe tijdens onze beversafari voor jong en ouder!

MÉT PACKRAFTS

Packrafts zijn ideaal voor actieve natuurbeleving. Vanuit je eigen stabiele bootje kan je zonder zorgen rondkijken en je laten overweldigen door de natuur. We varen door een actief beverterritorium! Onderweg kom je alles te weten over de leefwijze van de bever en wijzen we je alle sporen aan.

Eénpersoon packrafts zijn beschikbaar vanaf 12 jaar en een lichaamslengte van minstens 1.50 m.
Tweepersoon packrafts (kind + volwassene) zijn beschikbaar voor kinderen tot 12 jaar zodat jonge kinderen onder begeleiding kunnen deelnemen.

We geven geen minimumleeftijd op. Het zwaartepunt van de beversafari zit in een wandeling van 8 km. Bepaal zelf of je kind dit aan kan. Zodra we in de packrafts zitten, gaat het vanzelf. We voorzien zwemvesten voor alle maten en gewichten.

! GEEN ERVARING VEREIST !

PRAKTISCH

Afspraak om 10 u aan FabLab Leuven, Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee. De parking is voorzien voor de medewerkers van KULeuven maar kan in het weekend vrij gebruikt worden.

Vanaf het Kasteel van Arenberg wandelen we door het bos via verschillende uitkijkpunten over de Dijlevallei naar de instapplaats in Korbeek-Dijle. Het verhaal van de bever start al van bij het begin. Voor we te water gaan lunchen we aan de oevers van de Dijle.

In Korbeek-Dijle blazen we de packrafts op, kiezen het ruime sop en ontdekken het beverterritorium vanaf het water. Zo krijgen we vanuit onze packraft een uniek beeld op de sporen die deze knaagdieren nalaten in het landschap.

Einde is voorzien rond 16 u, aan het Kasteel van Arenberg waar we ’s morgens gestart zijn.

LUNCH: Zelf te voorzien. Breng voldoende eten en drinken mee.

MEEBRENGEN: waterbestendige kledij, schoeisel waar je twee uur mee kan wandelen. Een regenbroek kan handig zijn als je niet van een natte broek houdt. Zonnecrème en hoofddeksel. Eventueel een verrekijker.

KOSTPRIJS

120 EURO per duo kind + volwassene
75 EURO per extra deelnemer.

Inbegrepen in deze prijs:

  • Huur packraftmateriaal: packraft, peddel, zwemvest, draagtas, waterdicht zakje
  • Begeleiding door Mathias, bioloog en oprichter van Fagus Outdoor
  • Ticket openbaar vervoer: trein of bus
  • 21% BTW
CORONAMAATREGELEN

Elke deelnemer/bubbel beschikt over eigen materiaal. Tijdens de wandeling en op het water is er plaats genoeg om de afstand van 1.5 m te houden. Bij het opblazen en aflaten van de packrafts en in de uitkijktoren dragen we een mondmasker omdat we dichter bij elkaar staan.

DATA 2023

Datum op aanvraag (vanaf 8 deelnemers) voor jouw familie/vrienden of een origineel verjaardagsfeestje? Neem contact op!

Maandag 10 april 2023

INSCHRIJVEN

Schrijf je in voor onze beversafari via onderstaand formulier

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze activiteit

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.(required)