Beversafari in en rond Leuven

OP ZOEK NAAR BEVERSPOREN

De bever is het grootste knaagdier van Europa en verovert ook in Vlaanderen steeds meer terrein. Bevers zetten hun leefgebied volledig naar hun hand en laten daarbij heel wat knaagsporen, wissels, holen, … achter in het landschap. Ze leven in en rond het water. Daar moeten wij dus ook naartoe!

MÉT PACKRAFTS

Packrafts zijn ideaal voor actieve natuurbeleving. Vanuit je eigen stabiele bootje kan je zonder zorgen rondkijken en je laten overweldigen door de natuur. We varen door het bewaarde beemdenlandschap van Leuven en het historisch centrum van de stad. Onderweg kom je alles te weten over de leefwijze van de bever en wijzen we je alle sporen aan.

IN DE HERFST/WINTER?

Met het verdwijnen van een groot deel van de oevervegetatie worden de sporen van de bever heel duidelijk zichtbaar in het landschap. Meer water op de rivier zorgt voor wat meer stroming en een vlottere afvaart. WARME SOEP MET BROOD INBEGREPEN! 😉

! GEEN ERVARING VEREIST !

PRAKTISCH
Afspraak om 9u15 aan de Panos op het Martelarenplein voor het station van Leuven.

We nemen de trein van Leuven naar Oud-Heverlee en wandelen naar de instapplaats in Korbeek-Dijle (1 km). We packraften door bos en veld, lunchen aan het Kasteel van Arenberg en peddelen door het historisch centrum van Leuven (12 km). We wandelen vanaf de uitstapplaats terug naar het station van Leuven (1 km). Het einde is voorzien rond 17u.

LUNCH: Grote kom maaltijdsoep met brood, eventueel kaas. Reep chocolade als dessert.

KLEDIJ: Een goede regenjas en regenbroek zijn noodzakelijk om je droog te houden in de boot. Doe daaronder een warme, isolerende laag aan (synthetische kledij droogt sneller dan katoen). Kies voor waterdichte schoenen of laarzen.

KOSTPRIJS
70 EURO pp, incl. huur materiaal, begeleiding, ticket OV, lunch.
Deelnemen met eigen materiaal kost 35 EURO pp.

DATA EN INSCHRIJVEN 2021
Binnenkort, nog even geduld!